As flores dos cabaciños que non levan o froito podemos arrancalas e comelas de diferentes maneiras.
Onte fixémolas dunha maneira moi sinxela pero moi moi resultona:
-lavamos as flores, arrancamos o pistilo do interior e o rabiño e deixámolas secar
-preparamos unha mestura con fariña, auga (media taza de cada unha) e unha clara de ovo levada ó punto de neve; pretende ser unha especie de tempura.
-engadimos a esta mezcla sal e pimenta e removemos ben
-cortamos unhas lonchas pequenas de queixo e introducímolas nas flores e pechámolas igual que estaban antes de abrilas (como o envoltorio dun caramelo); nós usamos un queixo da zona (Arzúa-Ulloa, riquííííísimos queixos) que nin é fresco nin semicurado, pero moi cremoso.
-pasamos as flores pola mestura e rapidamente á sartén
-sacar da sartén poñéndoas sobre un papel de cociña para escurrir o aceite.
O sabor é moi interesante (bastante mellor que a miña presentación...), unha "delicatessen" que nos podemos permitir de vez en cando, jeje.
Ale! non se me ocurriría xamáis facer fores de cabaciña á Tempura. Teño que probar iso.
ResponderEliminarBks***
:)
Ai, graciñas, pero debo dicir que a idea non é miña. Atopeina en internet (cómo non) e ó mellor debía ter dito en qué páxina pero esquecín poñer o enlace...
Eliminar